Gyakori Kérdések

Vizsgálatok menete?

A megfelelő nyilatkozatok, regisztráció kitöltését követően, 

  • PCR teszt esetében orrgaratból veszünk mintát,
  • antigén gyorsteszt esetén orrgaratból vagy amennyiben a páciens a mintavétel előtt nem evett, ivott, vagy dohányzott lehetősége van szájüregből kérni a mintavételt.
A mintavétel pár másodpercig tart és némileg kényelmetlen lehet. 
  • Az antitest (IgG) vizsgálat minden esetben vérvétellel jár, ami előtt bőséges étel és ital fogyasztás javasolt. A sikeres mintavételhez minden esetben egy ampulla vért veszünk.

Mennyire pontosak a tesztek?

  • Az Antigén gyorsteszt az aktuális fertőzést hivatott kimutatni. Az általunk használt teszt a piacon felellhető legjobb minőségű teszt, amely 98%-os pontosságú.
  • A PCR-teszt a legalkalmasabb eljárás a vírus aktuális jelenlétének kimutatására, a helyesen levett, előkészített és feldolgozott minta esetén a vizsgálat pontossága 100%.
 
  • Az Antitest vizsgálata akkreditált laborban történik, amellyel a megfelelő antitestek jelenléte 100% os pontossággal kimutatható.
 

Szükséges-e időpontot foglalnom?

Cégünk több mint 20 mintavételi pontjának egyikén sem szükséges az időpontfoglalás, ezzel is megkönnyítve a minél előbbi eredményközlést, viszont van lehetőség az időpontfoglalásra, amivel a regisztrációs folyamatot lehet meggyorsítani, valamint esetleges várakozási időt csökkenteni.
 

Hogyan és mennyi idő alatt kapom meg az eredményt?

  • PCR teszt esetében az elkészült leletet email-en küldjük ki az Ön által megadott email címre leghamarabb 12 órán belül. Hétköznaponként 10:00 előtt levett PCR minták esetében a mintavételtől számított 15 órán belüli leletezést vállalunk.
  • Antigén gyorsteszt esetében a mintavételt követően 10 percen belül hivatalos három nyelvű orvosi igazolást adunk, vagy hivatalos leletet 30 percen belül email-en küldjük meg. 
  • Antitest vizsgálat elkészülésére 24-72 órás határidőt vállalunk, amit e-mail-en küldjük meg.

Hogyan tudom megnyitni a leletemet?

  • A PCR és Antitest lelet, a GDPR szabályzatnak megfelelően titkosított, feloldása szükséges, ami a kapott e-mailben szerepel. 

Az lelet megnyitásához a kód a következő:

A mintavételhez megadott azonosítójának (TAJ szám, útlevélszám, személyazonosító igazolvány szám) utolsó 5 karaktere, a születési év utolsó 2 és a születési hónap 2 számjegyének, egymás utáni  szóköz nélküli megadása szükséges (összesen 9 karakter)
 
Például:
 
Taj szám: 111 222 333
Születési dátum: 1999.09.01.
 
Jelszó: 223339909
 

Céges számlát tudok igényelni?

Ha cég nevére kéri számláját, kérjük a tesztre való megérkezésnél adja meg a számlázási adatokat kollégáinknak. Ha hibás számlázási adatokat adott meg, vegye fel velünk a kapcsolatot email-es elérhetőségünkön vagy a tesztközpontunk elérhetőségén.
 

Lehet idegen nyelven is leletet kérni?

Természetesen van mód magyar és egy idegen nyelvű leletet kérni, mindössze a mintavételnél jelezni kell a kollégáknak, hogy milyen nyelven szeretné kérni a leletet pl. angol, német, francia stb..
.site-header__icons-wrapper .site-header__search, .icon-cart, .icon-search { display: none; }